BUNTARKA: «Волонтерство для мене як стиль життя. Коли перед тобою стоїть ціль допомогти не тільки собі, відкривається більше можливостей і мотивації, бо перед тобою велика відповідальність»

BUNTARKA Волонтерство для мене як стиль життя.

BUNTARKA Волонтерство для мене як стиль життя.

– Співачка, блогерка, модель, волонтерка. Як вам вдається реалізовувати себе в стількох напрямках?

Мотивація. Коли перед тобою стоїть велика ціль й бажання її досягнути, ти робиш все можливе від себе, саме велика ціль та віра в неї мотивує рухатись. А найосновніше – любов до того, чим ти займаєшся. Вся моя робота приносить мені задоволення, і навіть коли я відчуваю втому, це приємна втома.

– Чому ви стали волонтером ? В яких проєктах берете участь?

Я не бачу сенсу в успішності та реалізації, якщо це приносить користь виключно мені. Я вважаю, що в світі все так влаштовано. Ми отримуємо, те чого хочемо, та маємо змогу допомогти іншим отримати бажане. Як то кажуть: «Один в полі не воїн», а об’єднавшись ми – сила. Я не вважаю волонтерство чи благодійність дуже великою справою, це має бути само собою, як стиль життя. За таким законом живу я. Скажу з власного досвіду, що коли перед тобою стоїть ціль допомогти не тільки собі, відкривається більше можливостей і мотивації, бо перед тобою велика відповідальність. Першим проектом у якому я брала участь був «БаронДім», в цьому проекті брали участь різні блогери для спільних колаборацій, і кожного тижня влаштовувались благодійні заходи збору коштів для хворих діток, також ми відвідували будинки, де знаходились мами з дітками в скрутній ситуації. Допомагали гуманітарною допомогою, а також для хорошого настрою знімали відео з дітками. На постійній основі я влаштовую онлайн заходи, в прямих ефірах мене підтримують подарунками, а частину від них я відправляю у різні благодійні організації. Нещодавно я долучилась волонтером до організації “RAZOM” і допомагаю українцям, які знаходяться в Америці в скрутному положенні.

– Волонтерський рух в Америці є надзвичайно розвиненим. Опишіть коротко цю культуру там.

Американці дуже підтримують українців в Америці. Влаштовують безплатні консультації з юридичних питань (навіть є змога взяти перекладача, якщо людина не знає англійської мови). Лікарі безоплатно роблять тести на різні види захворювань. Допомагають з житлом, гуманітарною допомогою, навчають англійської мови.

– Як вас зустріла Америка?

Це цікава історія. Я прилетіла в Америку по програмі U4U. (програма для українців і не тільки, по якій можна потрапити в Америку без візи). В мене була одна пересадка в Португалії, та тут саме цікаве… Мене не хотіли пропускати на літак, сказали, що немає всіх необхідних документів. В мене була паніка, до літака залишалось 5 хвилин, і я просто впала в істерику, почала плакати, після чого за хвилини до закінчення посадки мене пропустили. Весь політ до Нью-Йорку я дуже хвилювалась, не знала що мене чекає на паспортному контролі там. Хвилювалась я даремно, оскільки вже в самій Америці мене пропустили без жодних проблем. Перевірили документи та сказали “Welcome to USA”

– Яка ситуація найбільш запам’яталась за час роботи волонтером?

Мені дуже запам‘яталась сім’я з Маріуполя. Це дуже забезпечені люди, які загубили весь свій бізнес, розбомбили все. І ось вони приходили за гуманітарною допомогою й зробили хорошу справу. Вони принесли свої  брендові, хороші речі для людей, яким потрібен одяг. Ця сім’я сказала, що ці речі вже їм не потрібні, а комусь вони можуть допомогти, вони взяли самі прості продукти й з посмішкою на обличчі сказали, що ми це все пройдемо і коли закінчиться війна, вони почнуть все з нуля й вірять в те, що все вийде.

– На яких музичних інструментах граєте?

Фортепіано та пару акордів на гітарі, яких навчив дідусь

– Якій музиці віддаєте перевагу?

Я люблю слухати музику з етнічними мотивами, іноземних виконавців та українські пісні.

– Могли б ви назвати когось із музикантів, хто є прикладом для вас?

Мені дуже подобається співачка Nina Simon, я вважаю її дуже талановитою та працьовитою. Вона може співати в різних стилях, її голос нереально красивий і сильний. Nina Simone подобається як особистість, вона завжди залишалась собою і не хотіла сподобатись іншим. Жінка з дуже сильним характером і амбіціями, які передаються в її піснях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *