Резонансна справа про коміка Щегеля, що втік за кордон отримала продовження: Сергій Чудаєв розкрив нові подробиці судового процесу

Резонансна справа про коміка Щегеля

Резонансна справа про коміка Щегеля

6 вересня 2023 року в Бориспільському міськрайонному суді Київської області відьулося засідання у справи Андрія Щегеля – горезвісного стендапера, що втік з України.

Засновник продюсерського центру Comedy Space Сергій Чудаєв, який протягом минулого року організовував низку гастролей та благодійних подій в Європі з метою популяризації української культури та підтримки українців за кордоном, подав на Щегеля судовий позов за порушення контракту.

Вчинок Щегеля викликав низку негативних подій. Крім репутаційних збитків для всієї індустрії шоу бізнесу загалом та організаторів туру зокрема, додалася проблема погіршення професійного спілкування та комунікації  з артистами, в суспільстві виникла неоднозначна дискусія. Мінкульт посилив вимоги до виїзду чоловіків-артистів, було скасовано багато благодійних подій, а ще низка опинилася під загрозою.   

“Основною моєю вимогою було довести неправомірність дій Андрія Щегеля. Він скористався даною йому можливістю, завдав шкоди Міністерству культури та інформаційної політики України, всій країні, мені. Моєю вимогою було стягнення однієї гривні в якості моральної шкоди”, – говорить засновник продюсерського центру Comedy Space Сергій Чудаєв. 

Ситуація досить сильно вплинула на все суспільство. Тому реальні збитки  оцінити досить важко. 

“Проте мною було прийнято рішення, що сума сатисфакції має бути набагато більшою, оскільки репутаційні збитки надзвичайно великі. Війна в країні продовжується, кожен день гинуть люди. Нормальні артисти не можуть виїжджати для збору благодійних пожертвувань.  Але  Щегель продовжує своє турне світом і висловлює в публічному просторі наративи, що ганьблять країну, громадян, Міністерство культури та інформаційної політики України, захисників країни і весь ринок шоу бізнесу – як менеджерів так і артистів. Я збільшую суму компенсації до одного мільйона гривень, який піде на допомогу ЗСУ”, – коментує Сергій Чудаєв.

Закордонні концерти – це інструмент залучення уваги європейської спільноти, як до ситуації в Україні, так і питань української культури. Це стимулювання до волонтерської і благодійної діяльності для нашої країни. А через демарш Щегеля було підірвано довіру до величезної кількості українських діячів культури. 

“Наступне засідання 5 жовтня. Всі, кому ця тема цікава, приходьте”, – запрошує Сергій Чудаєв. 

Нагадаємо, що стендап комік Андрій Щегель на початку березня виїхав на гастролі в Польщу на благодійний концерт та втік, щоб не повертатись до України. Він дав інтерв’ю медіаменеджеру, журналісту й телеведучому Роману Скрипіну, де заявив, що залишив Україну назавжди. До того ж артист повідомив про те, що він втомився від війни та повісток з воєнкомату, а Україну а назвав “й**аним цирком з попаяними д**ілами”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *