«Любити – це дієслово» – український співак, музикант та представник фонду «Нестримні» Filini (Кирило Ляшенко) про діяльність фонду, власну мотивацію та прагнення до перемоги

«Любити – це дієслово» - український співак, музикант та представник фонду «Нестримні» Filini

«Любити – це дієслово» - український співак, музикант та представник фонду «Нестримні» Filini

Як було засновано фонд і що стало мотивацією для створення?

Фонд бере свій початок з 2014 року, коли майбутній засновник фонду Віктор Ляшенко за особисті кошти – свої та однодумців, – допомагав захисникам України, на той час бронежилетами та іншим захисним спорядженням. Фонд зареєстровано 11 квітня 2022 року, і з того часу займається потребами сил оборони, переважно автомобілями. Мотивацією створення фонду стало розуміння, що допомога нашим захисникам має бути добре організована та постійно вимагатиме акумулювання донатів, в тому числі із-за кордону.

Основна діяльність фонду – допомога захисникам України. Чи є інші сфери діяльності?

Єдина ціль фонду – допомога нашим захисникам. Фонд використовує різні способи її досягнення, тобто може вести, наприклад, діяльність організації концертів для збору коштів, але результат все одно один – всі ресурси направлені на закупівлю, транспортування, ремонт та покраску автомобілів для потреб військових.

Що для вас значить ваше місце у фонді?

Я люблю Україну. Любити – це дієслово. Своїми діями в рамках фонду я так її виражаю. Я намагаюсь якомога більше комунікувати з людьми через свою творчість і публічно нагадувати всім нам, що безпека країни постійно потребує енергії та ресурсів тилу, тому донати мають відбуватись постійно і працювати на благо наших сил оборони.

Які зміни ви бачите у діяльності фонду з початку війни?

Система фонду стала працювати значно більш оптимізовано і ефективно, спеціалісти, що працюють над задачами, були перевірені та отримали необхідний досвід. Вся діяльність самого фонду вже напрацьована за майже півтора роки, і зараз на нього в найбільшому співвідношенні впливає саме готовність людей надалі донатити. При чому, навіть не конкретно в фонд, а взагалі. Треба знову і знову нагадувати, що навіть мінімальні, але постійні дії від кожного, в результаті стають дуже значними і відчутними для військових та ситуації в цілому.

Що мотивує вас продовжувати шлях допомоги?

Я чітко розумію, що діяльність фонду впливає на наших українських воїнів, а значить, і на нас всіх. Кожна автівка на фронт – це підвищена ефективність та безпека, збережене здоровʼя, врятовані життя. Мене мотивує перемога України та благополуччя нашого народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *